villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Ginekološka ordinacija, ginekolog, ginekološki pregled, ginekološki pregled novi beograd, ginekološki pregled beograd, ginekolog belville, kontracepcija, kondilomi, kolposkopija, ginekološka ordinacija

Stručna praksa

Uputstvo za realizaciju Stručne prakse na osnovnim i specijalističkim strukovnim studijama

 1. Dnevnik stručne prakse se može kupiti u skriptarnici Odseka za mašinstvo, saobraćaj i inženjersto zaštite, ul. Nade Dimić 4, Zemun.
 2. U okviru Dnevnika stručne prakse se nalazi Uput za obavljanje stručne prakse (2 primerka). Uput (1. deo) se popunjava u dogovoru sa mentorom stručne prakse iz Akademije i overava u studentskoj službi na Odseku Kompjutersko-mašinsko inženjerstvo (2 primerka). Od mentora stručne prakse iz Akademije student preuzima Program stručne prakse.
 3. U toku obavljanja stručne prakse, student vodi zabeleške u Dnevniku stručne prakse. Dnevnik stručne prakse se piše po danima sa opisom obavljenih poslova. Stručna praksa se obavlja u ukupnom trajanju od 90 sati.
 4. Tokom obavljanja Stručne prakse, studenta vodi mentor iz radne organizacije.
 5. Nakon obavljene Stručne prakse:
 • odgovorno lice u organizaciji popunjava i overava POTVRDU o obavljenoj stručnoj praksi u organizaciji (u okviru Uputa za obavljanje stručne prakse – deo).
 • Mentor iz radne organizacije popunjava Anketni list za mentora u organizaciji*.
 • Student popunjava Anketni list za studenta na praksi*.

*Napomena: Anketni list za mentora u organizaciji, kao i Anketni list za studenta na praksi se nalaze u okviru Dnevniku stručne prakse.

 1. Nakon obavljene Stručne prakse, student piše Elaborat stručne prakse i pri tome koristi zabeleške napravljene u Dnevniku stručne prakse. Prilikom izrade Elaborata stručne prakse student može da se konsultuje sa mentorom stručne prakse iz Akademije.
 2. Student prijavljuje Stručnu praksu u okviru perioda predviđenog za prijavu ispita za određeni ispitni rok.Student usmeno brani obavljenu Stručnu praksu u okviru ispitnog roka, u terminu predviđenom za Stručnu praksu. Pri tome, student mentoru iz Akademije dostavlja:
 • popunjen i overen Uput za obavljanje stručne prakse sa popunjenom i overenom POTVRDOM o obavljenoj stručnoj praksi u organizaciji (u okviru Uputa za obavljanje stručne prakse – deo).
 • Dnevnik stručne prakse (sa popunjenim Anketnim listom za mentora u organizaciji i Anketnim listom za studenta na praksi).
 • Napisan Elaborat stručne prakse.

Spisak mentora iz Akademije zaduženih za Stručnu praksu na osnovnim strukovnim studijama (OSS)

 1. studijski program Kompjuterski mašinski sistemi, modul Kompjuterizovani proizvodni sistemi: dr Andrijana Đurđević (adjurdjevic@atssb.edu.rs),
 2. studijski program Kompjuterski mašinski sistemi, modul Kompjutersko projektovanje i modeliranje: dr Danijela Živojinović (dzivojinovic@atssb.edu.rs),
 3. studijski program Industrijsko inženjerstvo: dr Đorđe Dihovični (djdihovicni@atssb.edu.rs),
 4. studijski program Energetska efikasnost i čista energija: dr Zoran Lalić (zlalic@atssb.edu.rs).

 

Mentor iz Akademije zadužen za Stručnu praksu na specijalističkim strukovnim studijama (SSS) za studijski program: Industrijsko inženjerstvo: dr Đorđe Dihovični (dihovicni@visokatehnicka.edu.rs).

 

Uputstvo za realizaciju Stručne prakse I (Stručna praksa II) na master strukovnim studijama

 1. Prilikom upućivanja studenta na Stručnu praksu I (Stručnu praksu II), potrebno je da student preuzme Uput za obavljanje stručne prakse (2 primerka) od mentora stručne prakse iz Akademije, kao i Program stručne prakse. Uput (1. deo) se popunjava u dogovoru sa mentorom stručne prakse iz Akademije i overava u studentskoj službi na Odseku Kompjutersko-mašinsko inženjerstvo (2 primerka).
 2. U toku obavljanja stručne prakse, student vodi zabeleške o obavljenim poslovima u formi dnevnika stručne prakse po danima sa opisom obavljenih poslova. Stručna praksa I (Stručna praksa II) se obavlja u ukupnom trajanju od 90 sati.
 3. Tokom obavljanja Stručne prakse I (Stručne prakse II), studenta vodi mentor iz radne organizacije.
 4. Nakon obavljene Stručne prakse I (Stručne prakse II):
 • odgovorno lice u organizaciji popunjava i overava POTVRDU o obavljenoj Stručnoj praksi I (Stručnoj praksi II) u organizaciji (u okviru Uputa za obavljanje stručne prakse – deo).
 • Mentor iz radne organizacije popunjava Anketni list za mentora u organizaciji**.
 • Student popunjava Anketni list za studenta na praksi**.

**Napomena: Anketni list za mentora u organizaciji, kao i Anketni list za studenta na praksi student preuzima od mentora stručne prakse iz Akademije.

 1. Nakon obavljene Stručne prakse, student piše Elaborat stručne prakse i pri tome koristi zabeleške napravljene u dnevniku stručne prakse. Prilikom izrade Elaborata stručne prakse student može da se konsultuje sa mentorom stručne prakse iz Akademije.
 2. Student prijavljuje Stručnu praksu I (Stručnu praksu II) u okviru perioda predviđenog za prijavu ispita za određeni ispitni rok.
 3. Student usmeno brani obavljenu Stručnu praksu I (Stručnu praksu II) u okviru ispitnog roka, u terminu predviđenom za Stručnu praksu I (Stručnu praksu II). Pri tome, student mentoru iz Akademije dostavlja:
 • popunjen i overen Uput za obavljanje stručne prakse sa popunjenom i overenom POTVRDOM o obavljenoj stručnoj praksi u organizaciji (u okviru Uputa za obavljanje stručne prakse – deo).
 • Popunjen Anketni list za mentora u organizaciji i Anketni list za studenta na praksi.
 • Napisan Elaborat stručne prakse.

 

Spisak mentora iz Akademije zaduženih za stručne prakse na master strukovnim studijama (MSS):

 

Napomena: Dnevnici stručne prakse za Stručnu praksu I, tj. Stručnu prasku II ne mogu da budu isti.

 

Comments are closed.

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  октобар 2022.
  П У С Ч П С Н
  « сеп    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31