villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Italijanska keramika, oprema za kupatila, keramičke pločice, tuš kabine, slavine, sanitarije, parketi, zidne obloge od keramike, kamena, drveta, sanitarna oprema za kupatila, hidromasažne kade i kabine Italijanska keramika, keramika, keramika beograd, oprema za kupatila, keramičke pločice, tuš kabine, slavine, sanitarije, parketi, zidne obloge od keramike, kamena, drveta, sanitarna oprema za kupatila, hidromasažne kade i kabine

Naučne delatnosti Visoke tehničke škole

 

Naučno stručni časopis „TEHNIČKA DIJAGNOSTIKA“

Visoka tehnička škola od 2001. godine izdaje i štampa časopis pod nazivom Tehnička dijagnostika u kome se objavljuju radovi kako domaćih, tako i stranih autora. Radovi se objavljuju na srpskom i na engleskom jeziku, a časopis se objavljuje tromesečno, odnosno četiri broja godišnje, sa najnovijim dostignućima iz oblasti tehničke dijagnostike, održavanja tehničkih sistema, unapređenja proizvodnje itd.

Časopis “Tehnička dijagnostika” (ISSN 1451 – 1975) jeste multidisciplinarni naučni časopis koji Visoka tehnička škola strukovnih studija Beograd, štampa i izdaje u saradnji sa Društvom za tehničku dijagnostiku Srbije iz Beograda (TEHDIS), koje je ujedno i osnivač časopisa. U našem časopisu se objavljuju naučni i stručni radovi, kao i tehničke informacije o savremenim sistemima u mašinstvu.

Kategorizaciju časopisa utvrđuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, saglasno odluci br. 413-00-400/2002 i kao takav časopis je proglašen za publikaciju od posebnog interesa za nauku. Kategorizacija časopisa vrši se prema Pravilniku o postupku i načinu vrednovanja i kvantitativnom iskazivanju naučnoistraživačkih rezultata istraživača, koji je propisao Nacionalni savet za naučni i tehnološki razvoj (Službeni glasnik RS, broj 38/2008).

Naš časopis objavljuje stručne, naučne i pregledne radove iz svih informatičko-matematičkih, društveno-humanističkih i tehničko-tehnoloških nauka, kao i priloge iz onih naučnih disciplina koje na istraživački, analitički i imperativan način osvetljavaju problematiku savremene nauke. Ipak, poseban akcenat u časopisu je stavljen na oblast „mašinstvo“ kako bi se nastavila postojeća tradicija i ispratila osnovna delatnost škole.

Ovakvim pristupom pruža se mogućnost ostvarivanja primarnog cilja, raznovrsnost u pristupu i sagledavanju naučnog, stručnog stvaralaštva, a čiji je cilj unapređenje nastave na Visokoj tehničkoj školi. Časopis je namenjen kako nastavnicima, saradnicima i studentima škole, tako i širokom stručnom auditorijumu zainteresovanom za praćenje ove problematike. Uređivanjem časopisa bavi se Uređivački odbor sastavljen od priznatih naučnih radnika. Svi objavljeni naučni i stručni radovi podležu obaveznoj recenziji, a pozitivno recenzirani radovi se objavljuju.

Pozivamo sve zainteresovane autore/koautore, stručnjake i naučnike koji se bave dijagnostikom stanja tehničkih sistema i održavanjem tehnoloških sistema da radove napisane prema uputstvu (nalazi se na sajtu i u svakoj štampanoj verziji časopisa) dostave redakciji na adrese info@visokatehnicka.edu.rs ili slobodan.milosevic@visokatehnicka.edu.rs.

Obaveza nam je da se svaki naredni broj fokusira na interdisciplinarni dijalog i planira proširenje kruga aktera u cilju stvaranja što bolje pozicije na domaćoj a kasnije i međunarodnoj naučnoj sceni.

Sve neophodne informacije možete dobiti posetom sajta www.tehnickadijagnostika.rs.


Naučno-stručni skup „ENERGETSKA EFIKASNOST“

Godine 2013. Visoka tehnička škola strukovnih studija Novi Beograd, a u saradnji sa Društvom za tehničku dijagnostiku Srbije iz Beograda organizuje naučno-stručni skup pod nazivom Energetska efikasnost. Skup se organizuje tradicionalno svake godine, krajem oktobra meseca.

Tematske oblasti:

 1. Energetska efikasnost
 2. Ekologija i Energetika
 3. Obnoviljivi izvori energije
 4. Elektroenergetika i dijagnostika
 5. Priprema proizvodnje i Priprema održavanja
 6. Teledijagnostika i Teleautomatizacija mašina
 7. Informacione tehnologije i Poslovna inteligencija
 8. Sistem kvaliteta (Pouzdanost)
 9. CNC mašine u industriji i održavanje

Cilj skupa:

Cilj Naučno stručnog skupa „Energetska efikasnost“ je upoznavanje učesnika sa najnovijim dostignućima u oblasti: zaštite životne sredine, uštede energije i energetske efikasnosti, elektroenergetike i dijagnostike, proizvodnje i potrošnje energije, teledijagnostike i teleautomatizacije, informacionih tehnologija, a sve u službi Energetske efikasnosti.

Kome je skup namenjen:

Naučno stručni skup „Energetska efikasnost“ je namenjen svim zaposlenima u privredi: rudnicima i elektranama, preduzećima šinskog, drumskog i vazdušnog saobraćaja, naftnoj industriji, elektroprivredi, metaloprerađivačkoj, automobilskoj, vodoprivrednoj, drvnoj i vojnoj industriji. Naučno stručni skup „Energetska efikasnost“ je namenjen naučnim i stručnim ustanovama, školama, fakultetima i univerzitetima, institutima i svima koji se bave energetskom efikasnošću kao naukom.

Ostale informacije o skupu možete pogledati OVDE. pdf


Comments are closed.

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  септембар 2019.
  П У С Ч П С Н
  « јул    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30