villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Italijanska keramika, oprema za kupatila, keramičke pločice, tuš kabine, slavine, sanitarije, parketi, zidne obloge od keramike, kamena, drveta, sanitarna oprema za kupatila, hidromasažne kade i kabine Italijanska keramika, keramika, keramika beograd, oprema za kupatila, keramičke pločice, tuš kabine, slavine, sanitarije, parketi, zidne obloge od keramike, kamena, drveta, sanitarna oprema za kupatila, hidromasažne kade i kabine

Obuka studenata

 

Od školske 2014/2015. godine ozbiljnije nego ikada smo počeli sa opremanjem laboratorija za programiranje CNC mašina. Upotrebom CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing) softvera kao što su AutoCAD, ProEngineer, SolidWorks, itd., naši studenti se mogu obučavati za rad na CNC mašinama koje škola trenutno poseduje, sa tendencijom stalnog praćenja novih tehnologija i razvojem na ovom polju.

Laboratorija za programiranje CNC sistema koja se nalazi u okviru škole opremljena je savremenim mašinama koje naši studenti svakodnevno mogu koristiti i na kojima se mogu obučavati uz pomoć naših nastavnika praktične nastave, specijalizovanih za ovu oblast. U ovoj laboratoriji studenti mogu izrađivati svoje komade na CNC strugu i CNC glodalici EMCO, zatim na CNC glodalici (mašina graverka) koja je sopstveni produkt škole, a koju smo nazvali Electric Beaver. Takođe, pored pomenutih mašina u laboratoriji se nalaze i 3D printer i 3D skener. Studenti mogu kombinacijom ova dva uređaja izraditi komade, tako što će nakon skeniranja određenog modela pomoću 3D skenera, u softveru 3D štampača (Repetier) programirati G kod za skenirani model i isti izraditi na 3D printeru.

Možemo se pohvaliti da smo jedina obrazovna institucija u zemlji koja poseduje mašinu za rezanje materijala vodenim mlazom, odnosno mašinu sa oznakom Water Jet PTV WJ 1510-1Z-D. Rad na ovoj CNC mašini predstavlja vrhunac obuke naših studenata, te se praktičan rad na njoj izučava u okviru predmeta Nove proizvodne tehnologije na specijalističkim strukovnim studijama, što ne znači da se i studenti na osnovnim studijama ne mogu obučavati za rad na njoj, ukoliko pokažu interesovanje za to..

Napominjemo da svi zainteresovani studenti naše škole, ukoliko žele, imaju priliku da steknu nova i usavrše postojeća znanja iz oblasti programiranja CNC sistema, a u tome će im pomoći naš stručan nastavni kadar koji poseduje veliko iskustvo u radu iz ove oblasti, dokazano u praksi. To se odnosi i na studente koji eventualno u okviru svog studijskog programa nemaju predmete koji se tiču programiranja CNC sistema (Programiranje CNC sistema I i II, Kompjutersko modeliranje i simulacija, itd…), a želeli bi da se obuče za rad na ovim mašinama. Pružamo našim studentima šansu, da po završetku škole budu cenjeni i priznati inženjeri, sa zanimanjem traženim u celom svetu.

Poštovane kolege, iskoristite svoju šansu i po završetku studija budite konkurentni na tržištu rada sa diplomom i znanjem savremenog inženjera mašinstva!

 

Leave a Reply

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  април 2019.
  П У С Ч П С Н
  « мар    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930