villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Ginekološka ordinacija, ginekolog, ginekološki pregled, ginekološki pregled novi beograd, ginekološki pregled beograd, ginekolog belville, kontracepcija, kondilomi, kolposkopija, ginekološka ordinacija

STRUČNA PRAKSA – obavljene posete firmama ELITAS, AGENA i KLEEMANN

 

U okviru stručne prakse studenti treće godine i specijalističkih studija obišli su nekoliko firmi iz oblasti proizvodnog mašinstva, programiranja CNC mašina i projektovanja i izrade liftova.

Prva firma koju su studenti posetili bila je firma ELITAS koja posluje u oblasti projektovanja i proizvodnje svetlećih reklama. Studenti su se pored osnovnih podataka o firmi upoznali i sa tehnološkim postupkom proizvodnje, sa CAD softverima koji se koriste za projektovanje, kao i sa svakom proizvodnom operacijom pojedinačno.

U četvrtak 22. decembra organizovana je poseta fabrikama AGENA i KLEEMAN koje se nalaze u industrijskoj zoni u Šimanovcima. Studenti su se u pogonu firme AGENA upoznali sa radom savremenih CNC mašina, mašinskom obradom i proizvodnjom i ispitivanjem klipnjača različitih dimenzija i za različite vrste motora. Takođe, u odeljenju za dizajn proizvoda dobili smo informacije o načinu projektovanja i softverima koji se koriste.

U firmi za projektovanje i proizvodnju liftova KLEEMANN nakon uvodne prezentacije o firmi studenti su obišli pogone za transport i skladištenje liftova, kao i pogone za proizvodnju, montažu i elektroniku koja se ugrađuje u liftove.

U pomenutim firmama našim studentima omogućeno je obavljanje prakse (u nekim firmama bi praksa bila plaćena) sa mogućnošću zapošljavanja po završetku škole.

Veliku zahvalnost iskazujem svim studentima, učesnicima pomenutih poseta i svim zaposlenima koji su učinili da nam boravak u njihovim fabrikama bude koristan i zanimljiv.

Nastavnik praktične nastave
Slobodan Milošević

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  децембар 2016.
  П У С Ч П С Н
  « јул   јан »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031