villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Italijanska keramika, oprema za kupatila, keramičke pločice, tuš kabine, slavine, sanitarije, parketi, zidne obloge od keramike, kamena, drveta, sanitarna oprema za kupatila, hidromasažne kade i kabine Italijanska keramika, keramika, keramika beograd, oprema za kupatila, keramičke pločice, tuš kabine, slavine, sanitarije, parketi, zidne obloge od keramike, kamena, drveta, sanitarna oprema za kupatila, hidromasažne kade i kabine

I dalje smo aktivni u oblasti stručne prakse – obavljene posete fabrikama Teleoptik žiroskopi i INSA iz Zemuna

 

 

I ove nedelje bili smo aktivni na polju stručne prakse i obišli smo u jednom danu dve firme, nekada velike industrijske gigante: Teleoptik žiroskopi i Industriju satova (INSA) iz Zemuna.

U prvoj poseti, fabrici Teleoptik Žiroskopi u obilasku novog pogona sa CNC mašinama upoznali smo se sa kompletnim mašinskim parkom koji je još uvek u fazi izgradnje. Konkretno, CNC operateri su našim studentima objasnili principe rada najsavremenijih CNC strugova, kao i troosnih i petoosnih glodalica. Studenti su dobili informacije o upravljanju i rukovanju pomenutim mašinama i videli na koji način se na istim izrađuju delovi, uglavnom za namensku industriju.

Po završetku obilaska mašinske obrade, studenti su posetili tehničko-konstruktorsku službu u kojoj su zaposleni inženjeri, konstruktori i projektanti. Studenti su saznali koji su to CAD-CAM softveri zastupljeni u fabrici ovog tipa, te se u budućnosti mogu orijentisati njihovom istraživanju. Kraj posete bio je rezervisan za laboratorije za rad sa optičkim uređajima i za pogon montaže (tzv. Bela soba).

IMG-20180503-WA0001

Naredna fabrika u kojoj je organizovana poseta je čuvena INSA, odnosno Industrija satova u kojoj su studenti videli rad na konvencionalnim, automatskim i poluautomatskim mašinama koje su kao takve specijalne izgradnje za proizvodnju sitnih delova za satove, vodomere i sl.

Škola se zahvaljuje zaposlenima koji su nam omogućili ugodan boravak u fabrikama. Posebno se zahvaljujemo našem bivšem studentu, Milošu Stanojeviću na korisnim informacijama i nesebičnim odgovorima na pitanja naših studenata i nastavnika. U narednom periodu škola će omogućiti svojim studentima odlaske na praksu u trajanju od nekoliko dana u pomenutim fabrikama.

Nastavnik praktične nastave,
Slobodan Milošević

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  мај 2018.
  П У С Ч П С Н
  « апр   јун »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031