villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Ginekološka ordinacija, ginekolog, ginekološki pregled, ginekološki pregled novi beograd, ginekološki pregled beograd, ginekolog belville, kontracepcija, kondilomi, kolposkopija, ginekološka ordinacija

Upis na osnovne strukovne studije

Upis na osnovne strukovne studije
-drugi upisni rok-

Potrebni uslovi za upis

Uslov potreban za upis na osnovne strukovne studije je završeno srednje stručno obrazovanje (TROGODIŠNJE ili ČETVOROGODIŠNJE) ili gimnazija.

Uslov za upis na teret budžeta za osnovne strukovne studije je ukupno ostvaren najmanje 51 bod i položaj kandidata na konačnoj rang listi u okviru odobrene kvote za upis na teret budžeta.

Uslov za upis samofinasirajućih studenata za osnovne strukovne studije je ukupno ostvareno najmanje 30 bodova i položaj kandidata na konačnoj rang listi u okviru odobrene kvote za upis samofinasirajućih studenata.

Student može biti finansiran iz buđžeta samo jedanput na istom stepenu studija.

U prvu godinu osnovnih strukovnih studija školske 2021/2022. godine upisuju se studenti na tri studijska programa, i to:

 1. Kompjuterski mašinski sistemi
  – 15 studenata na teret budžeta
  – 10 studenata koji plaćaju školarinu
 2. Energetska efikasnost i čista energija
  – 1 studenata na teret budžeta
  – 15 studenata koji plaćaju školarinu
 3. Industrijsko inženjerstvo
  – 5 studenata na teret budžeta
  – 4 studenata koji plaćaju školarinu
 4. Kompjuterski mašinski sistemi Valjevo
  – 27 studenata koji plaćaju školarinu 

Važni datumi:

 • 02.09 – 03.09. 2021. godine  – prijavljivanje kandidata; 
 • 06.09.2021. godine –  polaganje klasifikacionog ispita;
 • 09.09.2021. –  upis studenata.

Dokumenti za prijavu na konkurs za osnovne studije:

 1. Izvod iz matične knjige rođenih;
 2. Svedočanstva svih razreda završene srednje škole;
 3. Diploma o položenom završnom/maturskom ispitu;
 4. Potvrda o izvršenoj uplati troškova za polaganje prijemnog ispita. Iznos ove naknade je 5.000 dinara.

Podnose se originalna dokumenta na uvid i fotokopije koje se zadržavaju. Fotokopije ne moraju da budu overene.

Primer uplatnice za naknadu polaganja prijemnog ispita

Dokumenti za upis na osnovne studije:

 1. Izvod iz matične knjige rođenih;
 2. Dve identične fotografije 3,5 x 4,5 cm;
 3. Svedočanstva svih razreda završene srednje škole i diploma o položenom završnom/maturskom ispitu;
 4. Potvrda o izvršenoj uplati naknade troškova za upis od 4.000 dinara (svi studenti);
 5. Potvrda o uplati prve rate školarione (samofinansirajući studenti)
 6. Kandidati koji su u radnom odnosu treba da prilože i potvrdu o zaposlenju.

Samofinansirajući studenti

Iznos školarine za samofinansirajuće studente u školskoj 2021/2022. godini za osnovne strukovne studije na Odseku iznosi 66.000 din (za strane državljane 1000 €).

Školarina se može platiti u celosti pri upisu ili na rate, pri čemu prva rata iznosi 30% od ukupnog iznosa i plaća se pri upisu.

Primer uplatnice za uplatu na rate:

Napomena: u slučaju odustanka od upisa i u slučaju ispisa uplaćeni novac se ne vraća.

Školarina se može uplatiti i u celosti sa istim pozivom na broj.


Izjavu za Upis pripadnika srpske nacionalne manjine iz susednih zemalja možete da preuzmete ovde.

Izjavu za upis u okviru Programa afirmativne mere upisa pripadnika romske nacionalne manjine možete da preuzmete ovde.


Kompletan dokument za Konkurs za upis studenata školske 2021/2022. godine možete da preuzmete ovde.


Studiraj Odsek Kompjutersko-mašinsko inženjerstvo i odaberi jedan od tri studijska programa na osnovnim strukovnim studijama:

 1. Kompjuterski mašinski sistemi koji sadrži dva modula:
  modul 1. Kompjutersko projektovanje i modeliranje
  modul 2. Kompjuterizovani proizvodni sistemi
 2. Industrijsko inženjerstvo ili
 3. Energetsku efikasnost i čistu energiju

Diplomirani studenti na smeru Kompjuterski mašinski sistemi kroz modul Kompjutersko projektovanje i modeliranje stiču zvanje strukovnih inženjera mašinstva, koji su kompetentni da po završetku studija rade u konstrukcionim biroima, kao konstruktori mašinskih elemenata i konstrukcija manje i srednje složenosti, u pripremi proizvodnje, kao tehnolozi-programeri, u proizvodnji, u sektoru kontrole kvaliteta i u računarskom centru projektno-proizvodnih preduzeća te u uslužnim delatnostima. Pored prethodnog, strukovni inženjeri su osposobljeni da prate i primenjuju najnovija dostignuća na polju primene računara u projektno-proizvodne svrhe, da sagledavaju najnovija tehnološka dostignuća, da analiziraju i upoređuju tehnološke varijante i primenjuju savremene metode sa ciljem ostvarivanja boljih proizvodnih rezultata, na način koji pokazuje profesionalan pristup struci.

Diplomirani studenti na smeru Kompjuterski mašinski sistemi kroz  kroz modul Kompjuterizovani proizvodni sistemi stiču zvanje strukovnih inženjera koji su osposobljenih da po završetku studija rade na poslovima tehničko-tehnološke pripreme, programiranja kompjuteizovanih proizvodnih sistema, održavanja savrmenih obradnih sistema, tehničke kontrole kao i upravljanju poslovinim sistemima i uslužnim delatnostima.
Svrha studijskog programa je u skladu sa osnovnim zadacima Škole i njenom suštinskom orjentacijom i tradicijom vodeće obrazovne institucije na polju numeričkog upravljanja u savremenoj proizvodnji gde se traži brza promena proizvodnog programa.
Modul Kompjuterizovani proizvodni sistemi koncipiran je tako da kontinuirano prati najnovija svetska dostignuća iz oblasti numeričkog upravljanja i vrši njihovu implemntaciju u nastavni proces vodeći računa o potrebama domaće mašinske industrije.

Diplomirani studenti na smeru Industrijsko inženjerstvo osposobljeni su da unapređuju i
planiraju proizvodnju, upravljaju proizvodnjom, uvode standarde i sisteme kvaliteta, rade sa bazama podataka, kreiraju industrijske informacione sisteme, formiraju računarske
mreže, programiraju internet aplikacije i dr. Takođe, osposobljeni su za kompjutersko
konstruisanje i projektovanje, izradu tehničke dokumentacije (2D i 3D). Jaka informatička podrška industrijskom inženjerstvu učinila je ovaj studijski program jedinstvenim na obrazovnom tržištu i dala mogućnost da se sve korišćene metode i tehnike industrijskog inženjerstva koriste uz kompjutersku podršku što daje posebni domen i efikasnost u rešavanju problema iz ove oblasti.

Diplomirani studenti na smeru Energetska efikasnost i čista energija stiču zvanje, osposobljenih da po završetku studija rade na poslovima energetske efikasnosti u proizvodnji, transportu i korišćenju toplotne i električne energije, primeni zelene energije – obnovljivih izvora energije, produbljivanju znanja neophodnih za projektovanje i procenu energetski efikasnih zgrada, sticanje profesionalne kvalifikacije (ulaznog osnova za licencu) za poslove u domenu izrade elaborata energetske efikasnosti i energetske sertifikacije zgrada, sticanje profesionalne kvalifikacije kao ulaznog osnova za polaganje ispita i dobijanje zvanja LEED-G(reen) A(ssociate).
Osnovni ciljevi strategije energetske efikasnosti su smanjenje potrošnje energije za zagrevanje i hlađenje objekata, očuvanje neobnovljivih izvora energije i smanjenje emisije ugljen dioksida. Ovi ciljevi se prvenstveno mogu ostvariti pravilnim projektovanjem i izborom odgovarajućih materijala za izgradnju, uzimajući u obzir lokalne klimatske uslove, kao i korišćenjem obnovljivih izvora energije.
Stoga energetsku efikasnost u obrazovnom smislu treba posmatrati kao studijski program, koji je nastao kao odgovor na ukazane potrebe iz prakse. Ovaj program treba da omogući studentima da dodatno konkretizuju svoja znanja koja se baziraju na razumevanju osnovnih principa energetske efikasnosti iz različitih oblasti tehnike i ovladaju dopunskim stručnim znanjima za realizaciju energetski efikasnih objekata.
Energetska efikasnost i čista energija koncipiran je tako da kontinuirano prati najnovija svetska dostignuća iz oblasti energetske efikasnosti i zelene energije i vrši njihovu implemntaciju u nastavni proces, vodeći računa o potrebama domaće mašinske industrije.

 

 

 

Comments are closed.

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  јануар 2022.
  П У С Ч П С Н
  « дец    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31