villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Ginekološka ordinacija, ginekolog, ginekološki pregled, ginekološki pregled novi beograd, ginekološki pregled beograd, ginekolog belville, kontracepcija, kondilomi, kolposkopija, ginekološka ordinacija

Upis na specijalističke strukovne studije

 

Svi kandidati za upis na specijalističke i master studije prijavljuju se na konkurs u toku septembra, 2021. godine u sedištu Akademije, Katarine Ambrozić 3 u kancelariji K2-3 kod pomoćnika sekretara Akademije. Kandidati će pri prijavljivanju dobiti informacije u vezi sa terminima prijemnog ispita. Dodatne informacije se mogu dobiti i preko telefona Akademije 011/6410990


Pravo upisa

Pravo upisa na spcijalističke strukovne studije imaju kandidati koji su prethodno završili odgovarajuće osnovne strukovne studije u obimu od minimum 180 ESPB bodova;  Pod odgovarajućim studijama podrazumevaju se studije koje pripadaju istoj oblasti kao i specijalističke strukovne studije, za koje kandidat konkuriše.

Pravo upisa mogu ostvariti i kandidati koji su prethodno završili osnovne strukovne studije iz nekih drugih oblasti tehničke struke u obimu od najmanje 180 ESPB bodova ili su prethodno završili akademske studije u obimu od najmanje 180 ESPB bodova iz odgovarajuće oblasti, pod uslovom da prethodno urade pristupni rad kojeg brane pred Komisijom za prijem studenata na specijalističke strukovne studije.


O studijskom programu

Na studijskom programu se posebno mogu izdvojiti oblasti edukacije studenata iz novih tehnologija, transportnih sistema, spajanja svih vrsta materijala, obrade svih vrsta materijala, kompjuterske simulacije i modeliranja sistema, inženjerstva održavanja tehničkih sistema, upravljanja kvalitetom i menadžmentom.
Studijski program daje nadogradnju znanja i omogućuje osposobljavanje strukovnim specijalistima da prate i primenjuju najnovija dostignuća na polju primene računara u projektno-proizvodne svrhe, da sagledavaju najnovija tehnološka dostignuća, da analiziraju i upoređuju tehnološke varijante i primenjuju savremene metode sa ciljem ostvarivanja boljih proizvodnih rezultata, na način koji pokazuje profesionalan pristup struci.
Svrha ove profesije i zanimanja je da obezbedi specijalistima kompetentnciju da po završetku studija rade u poslovno proizvodnim sistemima, u pripremi proizvodnje, kao menadžeri-programeri, u proizvodnji, u sektoru kontrole kvaliteta i u informatičkom centru poslovno-proizvodnih sistema, kao i kompetencije za samozapošljavanje specijaliste kao preduzetnika i time obezbedi podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća u određenim industrijama.
Jaka informatička podrška industrijskom inženjerstvu učinila je ovaj studijski program jedinstvenim na obrazovnom tržištu i dala mogućnost da se sve korišćene metode i tehnike industrijskog inženjerstva koriste uz kompjutersku podršku što daje posebni domen i efikasnost u rešavanju problema iz ove oblasti.

 

Comments are closed.

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  јул 2022.
  П У С Ч П С Н
  « јун    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031