villa u petrovcu, crna gora, na prodaju Izrada web sajtova, profesionali web site,izrada Web prodavnica, cloud hosting sajtweb servis napredne tehnologije, internet marketing, seo optimizacija sajtova, google adwords Ginekološka ordinacija, ginekolog, ginekološki pregled, ginekološki pregled novi beograd, ginekološki pregled beograd, ginekolog belville, kontracepcija, kondilomi, kolposkopija, ginekološka ordinacija

Visokoškolska jedinica VALJEVO

 

Adresa: Koste Abraševića 1, 14 000 Valjevo, (Srednja tehnička škola)
Tel.: 014 222 098
Mob: 062 807 13 34
E-mail: valjevo@visokatehnicka.edu.rs

 

Visokoškolska jedinica Valjevo je organizaciona jedinica Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Beograda. Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta Republike Srbije je Odlukom br. 612-0-02409/2014-04 od 26.12.2014. godine akreditovala ovu visokoškolsku ustanovu i studijski program Kompjuterizovani proizvodni sistemi.

Tehnička škola Valjevo je počela sa radom 1939. godine i jedna je od najuspešnijih i najopremljenijih sredwih škola na teritoriji Republike Srbije. Škola radi u područjima mašinstva i obrade metala, saobraćaja, elektrotehnike, geodezije, građevinarstva, hemije, nemetala i grafičarstva, a polaznicima omogućava korišćenje najsavremenijih kabineta, biblioteke, računarskog centra i bazena.

USLOVI UPISA

Škola upisuje prvu generaciju studenata strukovnih studija na smeru Kompjuterski mašinski sistemi. Nastavni plan i program je kreiran po ugledu na najsavremenije standarde i prati razvoj modernih tehnologija u industriji i ostalim granama privrede. Studije traju tri godine (6 semestara), a predmeti su jednosemestralni. Završetkom studija student stiče 180 ESPB. Stručna praksa je obezbeđena u najuspešnijim preduzećima u Valjevu i okolini.

Visokoškolska jedinica Valjevo upisuje na osnovne strukovne studije 60 samofinansirajućih studenata u prvu godinu studija.

CILJ STUDIJSKOG PROGRAMA

Opšti cilj studijskog programa je da studenti usvoje principe profesionalne etike u svojoj struci, steknu sposobnost analize, sinteze i predviđanja rešenja i posledica, da se podjednako osposobe za samostalno rešavanje problema i za timski rad, steknu sposobnost primene znanja u praksi i praćenja novina u struci, kao i da razviju spretnost u komunikaciji i saradnji sa užim socijalnim i međunarodnim okruženjem.

Posebni cilj studijskog programa je obrazovanje strukovnih inženjera za potrebe mašinske industrije Srbije, koji će biti kompetentni da brzo i kvalitetno modeluju mašinske elemente i konstrukcije, izrađuju tehničku dokumentaciju, pripreme NC program obrade dela korišćenjem savremenih CAD/CAM paketa i izrade delove na CNC mašinama alatkama.

 

OSPOSOBLJENOST DIPLOMIRANIH STUDENATA

Diplomirani studenti na studijskom programu Kompjuterizovani proizvodni sistemi osposobljeni su za projektovanje tehnologije za CNC mašine, programiranje CNC mašina, eksploataciju i održavanje CNC mašina, za rad u tehničkoj i operativnoj pripremi. Takođe, diplomirani studenti mogu raditi u proizvodnji i sektoru kontrole kvaliteta, u informatičkom centru poslovno-proizvodnih sistema, i kao programeri.

 

STEČENO ZVANJE I STRUČNI NAZIV

Diplomirani studenti na studijskom programu Kompjuterizovani proizvodni sistemi stiču 180 ESPB i stručni naziv: Strukovni inženjer mašinstva (skr.: struk. inž. maš.)

GALERIJA

Na sledećem linku možete pogledati fotografije škole u VJ Valjevo.

Comments are closed.

 • Kalendar vesti i obaveštenja

  септембар 2022.
  П У С Ч П С Н
  « авг    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930